Hvad er normalt? grænser? sex?

Det kan være vildt svært at finde ud af, hvad man egentlig skal gå med til, når man er ung og endnu ikke har så mange erfaringer med sex.

Hvad er egentlig ’normalt’, og hvad gør andre? Hvad er seksuelle grænser – og hvor går dine?

Få hjælp i Kvistens ungegrupper

Har du oplevet noget, der føltes svært, når du har været sammen med en? Har du følt dig tvunget til at gøre noget, som du faktisk ikke havde lyst til og havde det dårligt med bagefter? Noget, der var ubehageligt, eller som gjorde dig bange? Følte du, at du mistede kontrollen over situationen. Var det bare klamt? Måske kan du ikke rigtig mærke, hvad der er godt eller skidt for dig seksuelt?

Kontakt os direkte

Mail: anke@kvistene.dk

Tlf.: 88 44 81 46.

Tirsdage kl.10-12

Kvisten har ungegrupper for 15-30 årige i hele landet

En gruppe består af 4-8 unge og 2 rådgivere. Gennem snakken i gruppen får I råd og viden om, hvad seksuelle grænser er, så du kan finde ud af, hvad der er godt for dig, hvad du vil være med til, og hvad du kan gøre, hvis du en dag oplever noget, som er svært eller ubehageligt. 

Forløbet foregår i grupper, men hvis du af en eller anden grund ikke bryder dig om at være i en gruppe, kan du få et forløb, hvor du er alene med en rådgiver. Du har ret til at være anonym, og Kvistens ungerådgivere og ansatte har tavshedspligt.

Vi mødes 12 gange, og hver gang vi ses, taler vi om et bestemt tema. Første gang skal vi lære hinanden at kende, og vi aftaler, hvordan vi er sammen i gruppen.

Hvad snakker vi om i Kvistens ungegrupper?

Forholdet til mig selv og andre

Hvordan du og jeg er, og hvordan vi har det, når vi er sammen med vores familie og venner. Er det egentlig ok at sige nej og sætte grænser i min familie, eller der hvor jeg kommer fra? Hvad har jeg lært hjemmefra? Hvorfor kan det egentlig blive svært at være tætte med en ven eller kæreste?

 

Når sex overskrider grænser

Kan vores måde at flirte og have sex på blive farlig – for os selv, eller dem vi er sammen med? Hvad sker der, hvis vi bliver seksuelt krænkede, og hvad er senfølger for noget? Hvordan kan vi passe på os selv på sociale medier? Hvad kan vi stille op, når livet bliver svært?

Seksualitet

Hvor tidligt begynder seksualiteten? Forholdet til vores krop, lyst og seksualitet. Hvad er seksualitet egentlig for noget?

Du er ikke alene

Kvistens rådgivere er med hele vejen med hjælp og støtte til, at vi snakker sammen på en ordentlig og fortrolig måde. Du synes måske, at det kan være svært at tale åbent om nogle af emnerne i en gruppe, og så er det også helt okay bare at sidde og lytte til de andre.

Se også

Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser