Viden

Ensomhed som LGBT+

Baseret på artikel fra LGBT+

Læs den oprindelige her

2 hurtige om indholdet

Det skal du, hvis du gerne vil læse om at føles sig ensom som lgbtq+

Det er normalt at føle sig ensom i perioder. Det kan være meget overvældende, og det kan være nødvendigt at tale med din læge, hvis det begynder at påvirke din hverdag

Ensomhed kan være alvorligt, og er desværre mere udbredt blandt danske LGBT+ personer i sammenligning med resten af befolkningen. Det kan være svært at vinde over, men første skridt er at række ud, og søge hjælp og ligesindede. 

At føle sig ensom

Det kan godt være forskelligt hvordan man føler sig ensom. For nogle kan ensomheden komme på besøg, selvom man er sammen med andre mennesker. Det kan f.eks. være hvis man føler at de ikke forstår, respekterer eller sætter pris på en. Omvendt kan ensomheden også komme i perioder, hvor man er isoleret eller har begrænset adgang til at se sine venner eller familie. 

Ensomheden kan være meget overvældende, og kan ligeledes føre til andre symptomer, f.eks. søvnløshed, tristhed, modløshed, manglende motivation eller en over-opmærksomhed på hvad andre tænker om en.

Hvis ensomheden udvikler sig til f.eks. en depression eller angst, så er det nødvendigt at tale med lægen om situationen.

Anerkend følelsen 

Følelsen af ensomhed forsvinder ikke ved at undertrykke den. Det første store skridt er derfor at genkende følelsen som ensomhed, når den opstår. Forsøg at accepter, at den er der, og giv den plads for en stund. Det betyder ikke, at du skal sætte pris på den eller ikke handle på den. Men for at kunne handle på den, skal du kunne identificere den.   

Opsøg ligesindede

Bryd isolationen. Det er selvfølgelig langt nemmere sagt end gjortFor mange kan det dog være en stor hjælp at mødes med nye mennesker i faste, etablerede rammer.  

Én god ide kan være at blive frivillig i en organisation, hvor arbejde danner ramme om samværet. Det kan være i en af LGBT+ Danmarks mange tilbud og fællesskaber eller det kan være i en anden LGBT+ organisation som LGBT Asylum, AIDS-Fondet, Sabaah, Copenhagen Pride eller i en organisation uden for LGBT+ miljøerne. 

Pan Idræt er et stort sportsfælleskab for alle LGBT+ personer, hvor sporten er samlingspunktetDe udbyder en lang række sportsgrene – fra dans og golf over svømning og fodbold til styrketræning og rugby, som du kan dyrke i trygge og inkluderende fællesskaber.  

Men alle fællesskaber er værdifulde. Også den lokale sportsklub, studenterforeningen, bridgeholdet, madklubben eller bare nogle gode venner eller familiemedlemmer kan være stor hjælp til at bryde isolationen som LGBT+ person.

Hos LGBT+ kan du også blive en del af AURA.

AURA er et frirum for unge LGBT+ personer under 18 år. Her er der ingen fordomme, højt til loftet og du har mulighed for at udleve din identitet, præcis som du har lyst.

Relateret indhold

overlay--viden
adria-garcia-sarceda-CuAwMHalesU-unsplash (1)
Læs om hvordan du passer på dig selv, hvis du sugardater. Skrevet af RedenUng
overlay--viden
joseph-gonzalez-f8uw4INAAtI-unsplash (1)
Læs om dine seksuelle rettigheder hvis du er under 18 år.
overlay--viden
money-2180338_1280
Læs om hvorfor nogle unge sælger/bytter seksuelle ydelser fordi det giver økonomisk mening for dem at gøre det. Skrevet af Reden Ung
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser