GRUPPECHAT

Gruppechat: En rigtig ven

Onsdag d.4 okt kl.19-21 åbner vi dørene for den anden chat. I chatten deltager en gæsterådgiver fra Aarhus Universitet.

Hjælper du altid en ven? 

Venskab er dejligt og venskab er vigtigt. Men venskab kan også være svært, og særligt hvis du står i en situation, hvor du bliver i tvivl om hvor langt du vil gå for din ven. I klicheén er en rigtig ven én, som henter skovlen, hvis du ringer og siger at du kunne slå en ihjel. Men hvor langt skal man egentlig gå for en ven? 

Urimelige ønsker

Forestil dig at du bliver tilbudt 1000 kr. for at gå på date med en. Forestil dig at tilbuddet er kommet som en DM på insta, og du kender ikke personen. Ville du sige ja? Langt de fleste ville sige nej til det tilbud, og det ville være en nem beslutning.

Forestil dig nu at det er en bekendt der spørger. Ham (eller hende) som du har kendt i flere år, og som du måske også har haft et lille crush på – eller i hvert fald altid følt dig ret tryg ved. Måske er du bange for, at et nej vil såre personen. Og måske tænker du, at det da er ret uskyldigt. 

Det kan også være at din ven har adgang til noget du gerne vil have. Måske er det altid ham eller hende, som betaler drinks eller mad, når I er ude. Måske giver han eller hun dyre gaver når der er fødselsdag eller til jul. 

Vil du så være mere tilbøjelig til at sige ja til en date? Eller et kys? Eller måske endda mere? Eller ville du være mere bekymret for at bringe jeres venskab i fare, hvis der skulle blandes noget seksuelt ind i jeres venskab? 

Venskaber

Uanset hvor gode vi er til at mærke vores grænser, så vil det være anderledes, når vi også skal navigere i vores følelser imens. Vi skal tage højde for forskellige konsekvenser og veje dem mod hinanden. Vil vi helst såre en ven eller holde fast i vores grænse? 

I chatten skal vi tale om de dilemmaer der kan opstå i venskaber. Vi skal tale om hvorfor det bliver sværere at sige fra overfor en ven, og vi skal tale om hvordan man kan øve sig i at gøre det alligevel. 

Gæsterådgiver

I gruppechatten får vi besøg af Jeanett fra Aarhus Universitet. Jeanett har forsket i sugardating/byttedating og seksuelle gråzoner i godt 25 år. Hun er meget optaget af unges motivation for at bytte sex med gaver eller penge, og hvad det giver dem. Jeanett er nysgerrig på en åben og omsorgsfuld måde, og hun glæder sig til at høre om jeres oplevelser. 

Vi glæder os til at se dig!

Relateret indhold

overlay-stories
LGBT Gay model rainbow makeup pose
Læs om de forskellige pronominer - og nogle gode råd til at være nysgerrig. Skrevet af LGBT+
overlay-stories
AdobeStock_295619346
Læs om hvordan du hjælper din læge med at hjælpe dig bedst muligt. Skrevet af LGBT+
overlay-stories
Lesbian couple hugging each other, illustration in paper art style for pride month with Generative AI
Læs om ensomhed blandt LGBT+ personer. Skrevet af LGBT+
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

GRUPPECHAT OM SEKSUEL IDENTITET OG GRÆNSER

Chat anonymt med andre om seksuel identitet og grænser onsdage kl.19-21 i februar

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser