Stories

Delt nøgen på nettet

Skrevet af Linea

Mød Linea i LivaUnges Gruppechat

Chat med andre unge i LivaUnges gruppechat. Der deltager ofte en gæstechatter, f.eks. Linea, der har skrevet dette indlæg.

Du er anonym, og der deltager en rådgiver fra LivaUnge. 

Jeg er 21 år i dag, men da jeg var en ung pige på 15 i 9’ende klasse, skete der dét, som jeg i dag kalder for det værste, der er sket i mit liv. 

Jeg er en af dem, der har været udsat for en digital sexkrænkelse, der har ændret mit liv fundamentalt. 

Det begyndte til en fest hjemme hos en jævnaldrende dreng. I løbet af aftenen havde jeg sex med en dreng. Det var en dreng som jeg var ret vild med. Hvad jeg ikke vidste var, at jeg blev filmet. 

En af drengene havde sneget sig ind på værelset, hvor vi var. Her havde han valgt at filme vores hyggelige stund. Han filmede med sin egen telefon, hvor han også delte det på sine sociale medier. Jeg fandt senere ud af at han også filmede med og delte via min telefon.

Næste dag vågnede jeg til beskeder fra venner og bekendte, der havde set optagelserne på snapchat og messenger, hvor de var blevet delt i løbet af natten. 

Det var en hård kamp at få optagelserne bare delvist fjernet fra nettet. Selv den dag i dag, er der stor chance for at nogle mennesker stadig har videoerne, og at de måske stadig ligger steder på nettet.

Jeg var helt i panik

jeg vidste at når det først var ude et sted, så ville det sprede sig. Først tænkte jeg, at jeg ikke kunne gøre noget ved det. Men efter et stykke tid, valgte jeg alligevel at anmelde det. 

Vi ved, at optagelsen og billederne er blevet delt blandt en hel del unge, så jeg har fra begyndelsen kæmpet for at få politiet til at interessere sig for drengens telefon. Det var en hård kamp at få optagelserne bare delvist fjernet fra nettet. Selv den dag i dag, er der stor chance for at nogle mennesker stadig har videoerne, og at de måske stadig ligger steder på nettet. 

Selvom straffesagen er afsluttet, er konsekvenserne af den digitale sexkrænkelse stadig allestedsnærværende i mit – og min families – liv. 

Da jeg, over et ½ år senere, begyndte i 1.g, lå det så tungt over mig, at jeg var nødt til at trække mig fra mange sociale sammenhænge. Jeg havde så svært ved at håndtere kommentarerne fra dem, jeg mødte i byen, i skolen og på nettet. Folk der havde set mig uden tøj på. Det påvirkede mig også meget i skolen, og jeg fik svært ved at koncentrere mig i timerne.  

Efter delingen udviklede jeg angst og kronisk depression. Særligt i tiden efter, og faktisk mange år efter, også har jeg døjet med jævnlige angstanfald og problemer med berøring. 

Jeg har oplevet folk der klapper mig på numsen, for at se, om den er ligesom på videoen. Eller spørger om jeg ikke kommer hjem til dem, for at lave en film.  

Dem der udsættes for digitale sexkrænkelser, befinder sig meget ofte i en choktilstand, hvor de er voldsomt ramt psykisk.  

Det er vigtigt at vide, at selvom man kan føle sig så alene, så er der mange derude, der desværre har haft lignende oplevelser. Det er vigtigt ikke at miste modet og håbet. 

Jeg er herude og deler min ubehagelige historie, med håbet om at den kan nå de sjæle, der virkelig mangler nogen at spejle sig i.  

Var det brugbar viden for dig?

Mange tak for din feedback!

Relateret indhold

overlay-stories
AdobeStock_563914721
Anonym er i tvivl om sin seksuelle identitet. Se spørgsmålet, og læs svaret fra rådgiveren på Cyberhus.
overlay-stories
AdobeStock_135558761
Bine vil gerne vide om man skal ændre på sig selv i et forhold. Se spørgsmålet, og læs svaret fra rådgiveren på Cyberhus.
overlay-stories
Young pensive long haired sacred girl standing outside alone
Anonym er usikker på sig selv under sex. Læs spørgsmålet, og se hvad rådgiveren fra Cyberhus svarer.
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser