Stories

Tro, håb og kønsidentitet

Skrevet af Mark 

Felicia står for mig som mod, håb og tro. Og det er også mit håb at jeg, gennem hendes optrædener, kan give andre mennesker håb, selvom de står i en svær situation.   

I forbindelse med en længere indlæggelse på Skejby sygehus, har jeg haft rigelig tid og anledning til at tænke og reflektere.  

En aften falder jeg i en rigtig god snak med den sygeplejerske, der skal give mig min daglige behandling. 

Det bliver til en snak om, hvem jeg er.  

Hvem er Mark?  Og hvordan identificerer jeg mig selv?

Jeg har igennem det meste af mit liv, haft rigtig store udfordringer med at finde mig til rette med hvem jeg er som person, og hvilken identitet jeg føler mig tilpas med. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg er tiltrukket af mænd. Faktisk så lang tid jeg kan huske tilbage. 

Men op igennem mit voksenliv har jeg haft ekstremt svært ved at finde mig til rette i sætningen ”Jeg er en mand”, uden at tænke over, hvorfor jeg mon havde det sådan.  

Da brikkerne faldt på plads 

I forbindelse med nogle optagelser til en tv-dokumentar, som jeg deltog i, i efteråret, faldt brikkerne pludselig på plads. Det slog mig, at jeg i virkeligheden bedst kunne identificere mig selv som Nonbinær. 

Da det gik op for mig, var det som om at de store tunge klodser, jeg har båret rundt på i rygsækken forsvandt fra mine skuldre. Det hele begyndte pludselig at give mening igen.  

Jeg havde endelig fundet Mark og fundet ud af hvem Mark er!

Tilbage til sygehuset og sygeplejersken og til hvem Mark også er…

Da jeg som 23- årig bliver skilt fra min eksmand, beslutter jeg mig for at udleve en drøm jeg har haft i rigtig mange år. Nemlig at begive mig ud i en verden hvor jeg optræder som dragqueen. Jeg har i 8 år af mit liv danset konkurrencedans på højt niveau, så det at performe har fyldt en stor del af mit liv, og har altid været noget, jeg har følt mig hjemme i.  

Mark og Felicia 

Da jeg i sommeren 2020 står på scenen til ”Kings and Queens” i Brøndby, er det for at optræde som Felicia for første gang. Jeg husker hvordan der gik en masse tanker og følelser igennem min krop. Denne performance skulle ligesom vise, hvem Felicia er. Nemlig en kæmpe fighter, hvorfor jeg heller ikke var i tvivl om, at jeg skulle optræde til sangen ”Fighter” med Christina Aquilera. Kort tid forinden showet, havde jeg haft en god snak med min veninde omkring mit drag, og hun sagde nogle ord der ramte så plet at jeg bare stod der midt på banegården og brød ud i gråd:  

”Jamen Mark. Felicia er jo skabt til at sætte ord på det Mark ikke kan” 

Og det var lige netop derfor at jeg blandt andet tog beslutningen om at skabe Felicia. Nemlig for at jeg, igennem hende, kunne give mig selv et talerør. Gennem denne kreative del af mig selv, kan Felicia hjælpe mig med at fortælle om mine oplevelser, fortælle om mine følelser på godt og ondt, og med at blive mere sikker på mig selv som Mark.  

Felicia står for mig som mod, håb og tro. Og det er også mit håb at jeg, gennem hendes optrædener, kan give andre mennesker håb, selvom de står i en svær situation.   

For det er sku okay ikke at være okay! 

Det er ingen skam at vise følelser, ligegyldigt hvilken identitet man har. Vi er alle mennesker og der skal være plads til at snakke, og udtrykke de ting der går en på. 

Var det brugbar viden for dig?

Mange tak for din feedback!

Relateret indhold

overlay-stories
AdobeStock_563914721
Anonym er i tvivl om sin seksuelle identitet. Se spørgsmålet, og læs svaret fra rådgiveren på Cyberhus.
overlay-stories
AdobeStock_135558761
Bine vil gerne vide om man skal ændre på sig selv i et forhold. Se spørgsmålet, og læs svaret fra rådgiveren på Cyberhus.
overlay-stories
Young pensive long haired sacred girl standing outside alone
Anonym er usikker på sig selv under sex. Læs spørgsmålet, og se hvad rådgiveren fra Cyberhus svarer.
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser