GRUPPECHAT

Gruppechat: Tryghed og risiko

Onsdag d.13 sept kl.19-21 åbner vi dørene for den anden chat. I chatten deltager en gæsterådgiver fra LivaRehab. 

Når spændingen tager over 

Kender du det sus man kan få i kroppen, når man gør noget som presser lidt til grænserne? Hvor det måske endda føles en lille smule forbudt, eller hvor der er noget på spil? Det er det elektriske sus af spænding og risiko, når vi står ansigt til ansigt med situationer der skubber til vores grænser. Måske har du også bemærket at selvom noget kan virke risikabelt, kan det også rumme en dybere læring, personlig vækst og muligheder for at udforske nye horisonter.

Hvad sker der i kroppen?

Når vi eksperimenterer med oplevelser og situationer som vi finder spændende, så vil vi ofte opleve at kroppen fyldes med energi eller en forøget følelse af livskraft. Det er et resultat af at hormonet adrenalin frigives til vores blod, hvilket sætter kroppen i en helt særlig parathed. Det er også den samme slags parathed, vi kan opleve, hvis vi er meget bange – måske har du prøvet at dit hjerte slog hurtigere og din puls steg, når du skulle gå hjem i mørke? 

Samtidig med at adrenalin strømmer ind i, bliver der også frigivet endorfiner i hjernen, som virker opmuntrende og skaber en følelse af glæde. 

Sammen vil vi dykke ned i de forunderlige aspekter af risikotagning og tryghed. Vi vil udforske den fysiske pulsering af adrenalin og den velbehagelige følelse af endorfiner, når vi udsættes for det ukendte. Samtidig vil vi diskutere hvordan vores opfattelse af spænding kan forme vores beslutninger, og vores tilbøjelighed til at træde ud i risikable situationer.

Balancen mellem risiko og tryghed

Det kan give illusionen af at spænding er lig med glæde, og det kan så betyde at man søger mod det spændende oftere – for at få den dejlige følelse igen. Måske begynder man endda at bevæge sig lidt længere ud over sine grænser. Kender du det? 

I chatten skal vi tale om hvilke situationer der kan være spændende og hvordan de kan rykke på grænserne lidt efter lidt. Både i de seksuelle og ikke seksuelle situationer. 

I fællesskab vil vi udforske, hvordan vi kan træffe velovervejede beslutninger, der imødekommer vores ønske om tryghed, samtidig som vi omfavner muligheden for personlig vækst og udforskning.  

Gæsterådgiver

I gruppechatten får vi besøg af Huma fra LivaRehab. Huma er psykolog og projektleder for ’LivaUnge’. LivaUnge er et initiativ, der støtter unge mellem 15 og 30 år gennem komplekse sociale udfordringer. Huma vil dele indsigt, viden og strategier, der kan hjælpe os med at håndtere de udfordringer, vi står overfor. Med deres baggrund og erfaring er de parate til at dele indsigt, viden og strategier, der kan hjælpe os med at finde vores egen vej gennem disse udfordringer.

Samarbejde med LivaRehab

Gruppechatten er et samarbejde mellem Grænseløst.dk og LivaRehab

Hos LivaUnge kan man få rådgivning om emner som sex, grænser, overgreb og det at føle sig presset eller lokket ud i noget man måske ikke rigtig har lyst til. Man er også velkommen til at henvende sig, hvis man er ven/veninde til en man er bekymret for med ovenstående problematikker. LivaUnge tilbyder anonym chatrådgivning samt en ugentlig gruppechat på www.gruppechat.dk. Følg også Liva på Instagram (@livaforening) for opdateringer om events, chatformen og spændende diskussioner.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til en tankevækkende chat om at finde den rette balance mellem tryghed og risiko!

 

Relateret indhold

overlay-stories
money-2180338_1280
Læs om hvorfor nogle unge sælger/bytter seksuelle ydelser fordi det giver økonomisk mening for dem at gøre det. Skrevet af Reden Ung
overlay-stories
Illustration of a depressed woman staring into the distance
Læs om hvordan dine grænser kan blive påvirket hvis du vokser op i en familie med rusmiddelproblemer. Skrevet af BRUS
overlay-stories
AdobeStock_309889092 (1)
De unge i gruppechatten kommer med gode råd til hvordan I kan afstemme forventninger med hinanden
Svar på nogle få spørgsmål, så vi kan vise dig skræddersyet indhold, som passer til dig.
Når vi siger "Grænser", handler det om din evne til at mærke efter, hvad der føles rart og ikke rart. Nogle gange ved man hvad man kan lide, andre gange kan det være svært at mærke.
Vores test gemmer ikke noget om dig specifikt. Din mobil vil måske kunne huske dine svar, men du kan selv nulstille svarene under "Resultat"-knappen efter testen.
Spørgsmål 1 af 7
Vi starter let
Hvor gammel er du?
Spørgsmål 2 af 7
Hvilket køn identificerer du dig med?
Spørgsmål 3 af 7
Er du seksuelt aktiv?
Lidt personligt, men vigtigt for at kunne vise dig de rette artikler.
Spørgsmål 4 af 7
Føler du dig tryg ved at sætte ord på dine grænser overfor den person du er sammen med?
Kunne være en kæreste eller en tilbagevendende flirt
Spørgsmål 5 af 7
Hvis du nu tænker lidt efter ...
Er du nogensinde blevet presset til at overskride dine seksuelle grænser?
Spørgsmål 6 af 7
Har du prøvet at gøre noget seksuelt eller dele noget intimt indhold for at få noget i bytte?
... det kunne fx være penge, opmærksomhed, gaver eller oplevelser.
Spørgsmål 7 af 7
Sidste spørgsmål:
Der findes flere måder, hvor du kan få gratis råd eller støtte. Hvis det skulle være, hvilken slags ville du så være mest interesseret i?

SPØRGESKEMA

Deltag i anonym undersøgelse om seksuelle grænser